Min favorit fyllning i tårta är kombinationen hallon och citron. Blir så friskt och fräscht. I dag har jag gjort två stycken tårtor med just den kombon. Jag passade på att ta lite bilder medans jag lagade lemoncurden, så håll i hatten, här kommer receptet. Saften av 1-2 citroner, det ska bli 1 dl. 2 tsk rivet citronskal. 75 g socker 4 äggulor 60 g osaltat smör. Jag gjorde dubbel sats denna gången, eftersom jag skulle ha till två stycken tårtor, och det gick åt alltihopa. Blanda i hop allt i en värmetålig skål. Sätt skålen över en kastrull med kokande vatten. Vispa till en slät och fin konsistens. Lägg över i en glasburk och kyl. Den håller sig ca 2 veckor i kylen. Gör den minst dagen före den ska användas så den hinner tjockna till sig. Det är väldigt gott att blanda den med vispad grädde 50/50. Det brukar jag nästan alltid göra. Så lätt så gott, prova får ni se. Lycka till !