Inlägg

Visar inlägg från januari, 2016

Chiapudding

Bild
Vill man äta en god och näringsrik frukost eller ett mellanmål så kan man göra en chiapudding. Chiafrön är ett fantastiskt näringsrikt livsmedel. De är proppfulla av kalcium, Omega-3, proteiner och mineraler och kan användas i många olika recept som näringsrikt tillskott eller ersättning för något annat.  Detta proteinpulver använder jag. Det här behöver du: 1 port. 2-3 dl kokosmjölk eller annan mjölk/fil 2-3 msk chiafrön ( Proteinpulver om man vill) Topping: Hallon Avocado  Pumpakärnor Gör så här: Mixa i hop mjölken med chiafröna och ev. proteinpulvret om du använder det. Häll upp i en skål och låt stå övertäckt i kylen, gärna till nästa dag. Toppa med hallon, avocado tärningar och pumpafrön. Ät och njut. Lycka till!

Ett tåg lastat med grönsaker

Bild
Om man vill att barnen ska äta mera grönsaker så kan man servera den på roliga och spännande sätt. I går gjorde jag det här tåget av paprikor som jag delade längst med.  Fyllde dem med små blomkålsbucketter, paprika, morotstavar och gurkstavar. Sista lasset fyllde jag med tomatdipp. Jag gjorde det här tåget som mellis till barnen på förskolan där jag jobbar. Det skulle passa ypperligt på barnkalaset eller till fredagsmyset i stället för chips och godis. Ha en underbar lördag. Kram

Ugnsbakad lax med matvete, limeyoghurt och mango & chilisalsa

Bild
I dag så lagade jag den här rätten på min förskola. Det blev väldigt gott och vill gärna dela med mig till dig, hur jag gjorde. Jag har inga exakta mått eftersom jag gjorde på en höft. Så man får anpassa måtten efter bästa förmåga. Det är inget krångligt utan tvärt om , riktigt enkel matlagning. Det här behöver du: Laxfilé Matvete Lime Matyoghurt Mango ( färsk eller fryst) Chilifrukt Olivolja Gör så här: Har du en hel laxsida så kolla så alla ben är borta, annars så dra ur dem. Strö över flingsalt, peppar och lite olivolja på laxen. Mango & chilisalsa: Tärna mangon eller tina om du kör med fryst. Tvätta limen och riv det yttersta på skalet ( zest) Pressa ur saften. Blanda ner saft och zest i mangon och tillsätt lite olivolja. Skölj och kärna ur pepparfrukten. Finhacka och blanda ner i mangon. Limeyoghurt: Tvätta limen och riv det yttersta skalet (zest) Pressa ur saften. Blanda ner i yoghurten.

Bröllopstårta i fyra våningar

Bild
Det var bröllop i Tällberg på trettondagsafton.  Lisa och Stefan gifte sig och de ville att jag skulle göra deras bröllopstårta. Den skulle vara i våningar och enbart spacklas med smörkräm. Den skulle dekoreras med blommor så likt hennes brudbukett det gick.  Det kändes stort att få förtroendet till en sådan viktig sak som att baka och skapa deras tårta, ett minne för livet. Här nedan kommer en bild på Lisas brudbukett. Tårtan betod av  ljusa vaniljbottnar . Fylld med  hallonmousse  och dumlefluff. Spacklad med  marängsmörkräm  smaksatt med citron. Tårtbottnarna är penslade med  citronsirap . Blommorna är handgjorda i gumpaste, och några av dem är uppträdda på floristtråd. Lyckönskningar till brudparet.