Passionfrukt mousse
Passionfrukt mousse
En syrlig god frukt som blir jättegod som mousse. Jag hade den som fyllning i bröllopstårtorna jag gjorde i veckan.
Jag använde mig av färdig passionfruktpuré som är av märket Garant och fanns i frysdisken på Hemköp. Väldigt smidigt och var hur god som helst. Dessutom var den utan kärnor och löstfryst i små pluppar.
Det här behöver du:
300 gr passionfruktspuré
Ca 1 dl socker
4 dl vispgrädde 40%
5 gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 minuter.
Om du använder färsk passionfrukt så dela och skrapa ner all frukt i en finmaskig sil, pressa ner fruktsaften, det ska bli 300 gr fruktsaft.
Om du använder den frysta så är det bara att hälla direkt ner i kastrullen.
Värm upp sockret och fruktsaften så sockret smälter.
Krama ur de nu mjuka gelatinbladen och vispa ner i den heta fruktsaften.
Låt kallna/svalna i rumstemperatur.
Vispa 4 dl vispgrädde, hellre lite för lös än för hård.
Häll lite i taget av fruktsaften i den vispade grädden, rör om mellan varje gång med en slickepott.
Smaka nu av, vill du ha den sötare så kan du söta med florsocker som smälter fint i moussen.
När allt är ordentligt blandat så plastar du bunken och ställer in i kylen.
Jag gör alltid moussen dagen föra så jag vet attt den hinner stelna.
Ta fram moussen när den är fast i konsistensen och fyll din tårta.
Den här satsen räcker till ett riktigt tjockt lager i en tårta på 26 cm i diameter.
Prova får du med.
Lycka till!
Kommentarer