Vaniljmousse med vit choklad

En god och krämig mousse som passar fint som fyllning i tårta.

Jag använder den här vaniljestrakten, tycker den är riktigt bra och smidig att använda.


Det här behöver du:

1 dl 40% vispgrädde 
1 dl 3% mjölk
1 dl socker
2 tsk äkta vaniljestrakt
3 st äggulor
100 gr vit choklad
3 st gelatinblad

3 dl 40% vispgrädde 



Gör så här:

Lägg gelatin bladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 minuter.

Koka upp 1 dl mjölk, 1 dl grädde och socker i en kastrull.

Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke

Lägg äggulorna i en annan bunke. (Vitorna går utmärkt att frysa in till ett annat tillfälle)

Häll den varma mjölken över äggulorna samtidigt som du vispar.

Slå sedan tillbaka mjölk och äggblandningen i kastrullen och sjud på medelvärme till 85 grader, slå sedan allt över bunken med chokladen.

Rör om tills chokladen är slät.

Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma blandningen.

Låt svalna helt i rumstemperatur.

Vispa 3 dl grädde, hellre lite för lös än för hård.

Blanda sedan ihop allt med en slickepott.

Plasta och ställ in i kylen tills nästa dag.

Lagom till ett lager i en tårta på 26 cm i diameter.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Hur jag klär en bakform

Halloumi och zucchinibiffar

Ahlgrensbilar fluff som tårtfyllning