Vaniljmousse med vit choklad
En god och krämig mousse som passar fint som fyllning i tårta.
Jag använder den här vaniljestrakten, tycker den är riktigt bra och smidig att använda.
Det här behöver du:
1 dl 40% vispgrädde
1 dl 3% mjölk
1 dl socker
2 tsk äkta vaniljestrakt
3 st äggulor
100 gr vit choklad
3 st gelatinblad
3 dl 40% vispgrädde
Gör så här:
Lägg gelatin bladen i rikligt med kallt vatten, minst 5 minuter.
Koka upp 1 dl mjölk, 1 dl grädde och socker i en kastrull.
Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke
Lägg äggulorna i en annan bunke. (Vitorna går utmärkt att frysa in till ett annat tillfälle)
Häll den varma mjölken över äggulorna samtidigt som du vispar.
Slå sedan tillbaka mjölk och äggblandningen i kastrullen och sjud på medelvärme till 85 grader, slå sedan allt över bunken med chokladen.
Rör om tills chokladen är slät.
Krama ur gelatinbladen och rör ner i den varma blandningen.
Låt svalna helt i rumstemperatur.
Vispa 3 dl grädde, hellre lite för lös än för hård.
Blanda sedan ihop allt med en slickepott.
Plasta och ställ in i kylen tills nästa dag.
Lagom till ett lager i en tårta på 26 cm i diameter.
Kommentarer